Лутковська зобов’язала припинити обробку персональних даних 150 тисяч осіб

Лутковська зобов’язала припинити обробку персональних даних 150 тисяч осіб
Переселенці

Через скандал зі «зливом» бази даних переселенців офіс омбудсмена провів ретельну перевірку колекторської фірми

З метою реагування на масштабне порушення, а саме – передачу персональних даних громадян товариству з обмеженою відповідальністю «Дельта М Юкрейн» (колекторська компанія. – Ред.), які було зібрано державним органом, на підставі статей 22 та 23 закону України «Про захист персональних даних» представниками Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату уповноваженого з прав людини було проведено позапланову перевірку ТОВ «Дельта М Юкрейн». Про цей йдеться у повідомленні прес-служби омбудсмена.

«За результатами перевірки було встановлено, що персональні дані фізичних осіб – громадян України, які було передано державним підприємством «Головний проектно-виробничий і сервісний центр комп’ютерних фінансових технологій» відповідно до укладених договорів ТОВ «Дельта М Юкрейн», обробляються останнім всупереч вимогам закону України «Про захист персональних даних», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим, уповноваженим з прав людини видано та передано ТОВ «Дельта М Юкрейн» для обов’язкового виконання припис про припинення обробки персональних даних суб’єктів за договорами, укладеними між ТОВ «Дельта М Юкрейн» та ДП «Головний проектно-виробничий і сервісний центр комп’ютерних фінансових технологій» Міністерства фінансів України.

Як повідомляв «Главком», раніше колекторська компанія ТОВ «Дельта М Юкрейн» отримала базу персональних даних громадян України. Відповідний договір підписано за результатами двох виграних тендерів на проведення телефонної та фізичної верифікації (999 999 та 987 000 грн відповідно).
Рішення про передачу персональних даних громадян України приватній компанії, яка займається колекторською діяльністю, підриває довіру до системи верифікації соціальних виплат. При цьому відповідна верифікація дійсно актуальна для держави.

Подивитись прес-конференцію у «Главкомі» на тему «Хто і навіщо «зливає» персональні дані переселенців?» можна тут:  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: