Путін порадив французам турбуватись не про Сенцова, а про Вишинського

Путін порадив французам турбуватись не про Сенцова, а про Вишинського
Макрон і Путін обговорили мінські угоди

Зустріч президентів Франції та Росії відбулася в рамках Петербурзького економічного форуму

Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін на переговорах у рамках Петербурзького економічного форуму обговорили питання виконання Мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на сході України і політв'язня-українця Олега Сенцова.

Про це повідомив на брифінгу Макрон, повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми говорили про права людини під час наших переговорів , були згадані багато питань, зокрема й пан Сенцов... Я говорив президенту, що це дуже чутливі питання для нашої країни, оскільки інтелектуальна еліта дуже стурбована», - розповів Макрон.

Він додав, що «не керує системою юстиції цієї країни (Росії, - ред.)», але сподівається на щирий діалог.

Як зазначає видання, Путін у відповідь на запитання французького журналіста сказав, що засуджений в Росії до 20 років позбавлення волі український режисер Олег Сенцов «був засуджений за підготовку терактів», і нагадав про арештованого в Україні Кирила Вишинського.

«Пан Сенцов затриманий за підготовку до терористичних актів, а не за свою журналістську діяльність. Мене надзвичайно дивує, чому ви, французький журналіст, не задаєтесь питанням про обмеження діяльності журналістів в Україні. Кілька днів тому був затриманий ваш колега, російський журналіст. Йому висувають звинувачення в державній зраді за його публічну позицію і за його роботу саме в якості журналіста. Чомусь його доля вас не цікавить», - заявив президент країни-агресора.

Під час зустрічі також обговорювався вихід США з іранської ядерної угоди і Сирія.

Нагадаємо, раніше український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: