Макрон закликав європейців боротися із «проказою популізму»

Макрон закликав європейців боротися із «проказою популізму»

Президент Франції виступив в Бретані

Президент Франції заявив про те, що популізм поширюється по Європі як хвороба. Тому європейці замість того, щоб критикувати його спроби реформувати Францію і ЄС, повинні більш енергійно боротися саме із популізмом.

Дані заяви президент Франції зробив в рамках візиту до Бретані, що є одним із найбільш проєвропейських регіонів країни, повідомляє Reuters.

На думку Макрона, критики повинні атакувати тих, хто ненавидить Європу, а не його. Президент Франції заявив про те, що популізм є по суті проказою. При цьому з’являється даний феномен навіть в тих країнах, де цього б не мало бути.

Президент Франції став об’єктом критики на фоні відмови прийняти човен із мігрантами (до 600 осіб) , який до цього відмовилася прийняти Італія.

Нагадаємо, між Римом та Парижем сталася гостра суперечка через те, що Італія відмовилася приймати судно Aquarius із кількома сотнями мігрантів на борту.

Макрон розкритикував це рішення як «цинізм і безвідповідальність», що спричинило обурення нового уряду Італії і навіть погрози скасувати зустріч Конте з Макроном. Однак французький лідер у телефонній розмові з Конте запевнив, що не бажав образити італійців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: