Малайзія сподівається до кінця року дізнатися імена винних у катастрофі МН17

Малайзія сподівається до кінця року дізнатися імена винних у катастрофі МН17

Винуватців катастрофи малайзійського Boeing МН17 судитимуть у Нідерландах

Малайзія висловила сподівання, що підозрювані в катастрофі на Донбасі літака авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17, стануть відомі до кінця року. Про це повідомляє Reuters.

«Сподіваємося, що до кінця року або на початку наступного ми зможемо визначити, кого дійсно можемо притягнути до судової відповідальності», - заявив міністр транспорту Малайзії Ліув Тіонг Лай на меморіальній службі в адміністративній столиці Малайзії Путраджае.

Раніше повідомлялося, що 17 липня у Нідерландах відкриють меморіал жертвам рейсу MH17, - саме цього дня виповниться три роки з дня трагедії.

Як відомо, літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпуру, був збитий російськими бойовиками на сході України 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

Наприкінці вересня 2016 року Міжнародна слідча група під керівництвом прокуратури Нідерландів оголосила перші офіційні результати розслідування. У доповіді йшлося, що зенітно-ракетна установка «Бук», з якої збили «Боїнг», була доставлена на територію України з Росії. Місце запуску ракети - селище Первомайське, що перебуває під контролем проросійських сепаратистів. У число підозрюваних, згідно з доповіддю, входять близько 100 осіб. У Кремлі заявили, що доповідь не можна вважати «остаточною правдою», а висновки слідчих назвали «попередніми».

Винуватців катастрофи малайзійського Boeing МН17, що сталася у липні 2014 року на Донбасі, судитимуть у Нідерландах за нідерландським законодавством.

Нідерланди й Україна підписали договір про міжнародне правове співробітництво щодо розслідування злочинів, пов’язаних зі збиттям літака рейсу МН-17.

Сполучені Штати Америки вітають рішення Об'єднаної слідчої групи (JIT) щодо проведення в Нідерландах суду в справі про катастрофу МН17.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: