Матері політв’язня Клиха і російського диверсанта Агеєва звернулися до Путіна і Порошенка

Матері політв’язня Клиха і російського диверсанта Агеєва звернулися до Путіна і Порошенка

Світлана Агєєва і Тамара Клих записали спільне відеозвернення 

Фото: Новая Газета

Жінки просять помилувати їхніх синів

Матері засудженого в Росії українця Станіслава Клиха і затриманого в зоні АТО росіянина Віктора Агеєва попросили президентів Росії і України помилувати і звільнити своїх синів.

Про це повідомляє російське видання «Новая газета».

«Ми матері наших дітей- Станіслава Клиха і Агеєва Віктора. З великою повагою до наших влад, Російської Федерації та України, просимо, благаємо вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають в полоні, і, як Станіслав, у в'язниці, де він вже три роки», - сказала Тамара Клих.

За її словами, вона вже півроку не знає нічого про сина.

«Я хочу щоб ви, Володимир Володимирович Путін, і наша українська влада, Петро Олексійович Порошенко, вирішили це питання. Мені здається, в ваших силах це зробити - наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну», - продовжила Клих.

Продовжуючи Світлана Агеєва закликала «припинити війну».

«Володимире Володимировичу, це в ваших силах, ми віримо, допомогти нам! І ще від себе я хотіла б попросити, як людина, як проста людина, що час припиняти цю війну, яка роз'єднала наші народи. Ось це горе, воно зараз об'єднує наші материнські серця. І ми разом! Ми звертаємося до вас ще раз: почуйте нас, будь ласка, допоможіть в нашому горі і допоможіть всім народам Росії та України зрозуміти один одного і бути знову разом! Це дуже щире прохання. Так далі жити не можна. Ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете», - попросила мати російського диверсанта Агеєва.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив Клиха до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму. У Росії його засудили за нібито участь у банді, вбивстві та замаху на вбивство російських військовослужбовців.

Раніше затриманий на Донбасі російський військовий Віктор Агеєв в інтерв'ю підтвердив, що працював в Україні за контрактом, який підписав у березні 2017 року у своїй частині, розташованій у місті Новочеркаськ Ростовської області РФ.

Згодом мати російського єфрейтора Віктора Агеєва, якого затримали на українському Донбасі, звернулася до президента України з проханням допомогти у звільненні сина.

Світлана Агеєва раніше заявляла, що є великою прихильницею кремлівських пропагандистів Соловйова і Кисельова, і взагалі не розуміє, звідки в українців «така ненависть» до росіян.

Після відеозвернення Світлани Агеєвої перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила: Порадьте цій жінці звернутися до Путіна з вимогою помилувати українців

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: