Майже 40% жителів КНДР недоїдають

Майже 40% жителів КНДР недоїдають
Названа кількість жителів КНДР, що перебувають на межі голоду

Донори бояться фінансувати гуманітарні програми для КНДР

Всесвітня продовольча програма (ВПП) ООН заявляє про те, що ситуація із продовольством в КНДР залишається важкою. Кожна п’ята дитина в країні страждає від недоїдання. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Загалом же допомоги потребують до 40% жителів КНДР або більше 10 млн. осіб, які перебувають в стані хронічного недоїдання. На сьогодні Всесвітня продовольча програма забезпечує продуктами харчування 650 тисяч осіб. Проте відповідний щоденний раціон може бути скорочений через недофінансування. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Всесвітня продовольча програма і Дитячий фонд ООН є чи не останніми міжнародними гуманітарними організаціями, які продовжують працювати в КНДР. За словами представника ВПП донори і судноплавні компанії відмовляються брати участь в фінансуванні і перевезенні гуманітарної допомоги, не зважаючи на те, що така допомога звільнена від обмежень санкції із боку Ради Безпеки ООН. США не фінансують нинішню діяльність ВПП в КНДР, будучи при цьому головним донором.

До цього на початку року відповідна програма ООН зверталася із проханням надати 52 млн. доларів для продовження роботи в КНДР. За їх підрахунками для безперебійної роботи протягом наступних п’яти місяців Всесвітній продовольчій програмі треба не менше 15,2 млн. доларів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: