Медведєв пропонує заборонити американські товари у Росії

Медведєв пропонує заборонити американські товари у Росії
Дмитро Медведєв проти американських товарів у РФ 

Остаточне рішення щодо відповіді на американські санкції схвалить Путін

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв запропонував обмежити доступ товарів зі США на російський ринок у відповідь на санкції проти російських олігархів і компаній. Про це передає BBC.

«На нашому ринку достатньо багато продуктів зі США. І це не тільки згадані цінні папери, з якими треба розбиратися окремо, а й низка інших товарів, які постачають на наш ринок та які виробляє американський бізнес», - заявив Медведєв.

За його словами, остаточне рішення може схвалити президент Росії Володимир Путін, але він сподівається, що депутати виступлять зі своїми ініціативами щодо реакції на санкції.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

У той же час, як пишуть ЗМІ, найближчим часом влада США обговорить нові санкції проти Росії, пов'язані з останньою хімічною атакою в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за хімічну атаку доведеться «заплатити велику ціну», а Держдеп США поклав відповідальність за неї на Росію.

Зниження курсу рубля на Московській біржі почалося 9 квітня, коли євро за торгову сесію подорожчав майже на три рубля, а долар — майже на два рубля. Ослаблення курсу рубля відбувалося на тлі зниження основних біржових індексів, пов’язаного з падінням котирувань акцій російських компаній через нові американські санкції.

Як відомо, російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд.

10 квітня Петро Порошенко під час візиту у Німеччину анонсував нові санкції проти Росії.

Читайте також: Або долари, або Путін. Світові ЗМІ про паніку російських олігархів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: