США ввели санкції проти росіян із «кремлівського списку»

США ввели санкції проти росіян із «кремлівського списку»

США ввели санкції проти семи російських олігархів і 17 чиновників

Сполучені Штати ввели санкції проти семи російських бізнесменів і 17 високопоставлених чиновників з «кремлівського списку».

У список включені, зокрема, бізнесмени Олег Дерипаска, Ігор Ротенберг, Кирило Шамалов, Віктор Вексельберг, Сулейман Керімов, Володимир Богданов і Андрій Скоч.

Санкції введені і проти 12 компаній, які підконтрольні бізнесменам, що потрапили в список. Серед них пов'язані з Олегом Дерипаскою «Базовий елемент», En + і агрохолдинг «Кубань», група компаній «Ренова» Віктора Вексельберга,

У списку чиновників міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, глава Росгвардіі Віктор Золотов, глава Роскомнадзора Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін, депутат Держдуми Владислав Рєзнік, повпред президента РФ в ПФО Володимир Устинов, а також глава ВТБ Андрій Костін і голова правління Газпромбанку Андрій Акімов.

У список потрапили також начальник Головного управління з протидії екстремізму МВС Тимур Валіулін і глава кремлівського управління по співпраці з СНД, Абхазією і Південною Осетією Олег Говорун, помічник президента Євген Школов.

Мінфін США представив «кремлівський список» в січні 2018 року; в нього увійшли 210 високопоставлених чиновників і великих бізнесменів. Зокрема, в список потрапили всі російські підприємці, чий статок перевищує мільярд доларів.

«Кремлівський список» був складений у відповідності з законом «Про протидію противникам США за допомогою санкцій». Він був прийнятий в Сполучених Штатах влітку 2017 року - як реакція на втручання Росії в американські вибори президента в 2016 році.

Розслідування про зв'язки оточення Дональда Трампа з Росією і російське втручання в президентські вибори веде спецпрокурор Роберт Мюллер. 4 квітня канал CNN з посиланням на джерела повідомив, що команда Мюллера допитала двох російських бізнесменів; їх запитували про фінансування президентської кампанії Трампа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: