Російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд

Російські олігархи через санкції втратили вже близько $16 млрд

26 з 27 росіян, що входять до списку Bloomberg Billionaires Index, зазнали збитків

Найбагатші люди Росії втратили в цілому приблизно $16 млрд у зв'язку з недавнім введенням Сполученими Штатами санкцій відносно деяких росіян, компаній і посадових осіб. Такі дані наводить у понеділок агентство Bloomberg.

За його даними, 26 з 27 росіян, що входять до списку Bloomberg Billionaires Index (щодня оновлюваний рейтинг агентства), зазнали збитків. Так, статок гендиректора ГМК «Норнікель» Володимира Потаніна знизився на $ 2,25 млрд. Глава «Лукойлу» Вагіт Алекперов втратив $ 1,37 млрд, а власник «Ренови» Віктор Вексельберг - $ 1,28 млрд. За ними слідом йде власник En + і «Русала» Олег Дерипаска, чий збиток склав $ 905 млн.

Раніше повідомлялося, що санкції США обвалили акції «Русала» майже на 50%.

В понеділок 9 квітня курс євро в ході торгів на Московській біржі вперше з 4 серпня 2016 року перевищив 74 руб. Також протягом дня курс долара виріс на 1,84 руб. до 60,01 руб.

Як повідомлялося, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених у так звану «Кремлівську доповідь». До їх числі, серед інших, глава Газпрому Олексій Міллер, міністр внутрішніх справ РФ Володимир Колокольцев, командувач Росгвардією Віктор Золотов, керівник Роскомнадзору Олександр Жаров, губернатор Тульської області Олексій Дюмін. Обмежувальні заходи накладені також на 14 російських компаній.

У той же час, як пишуть ЗМІ, найближчим часом влада США обговорять нові санкції проти Росії, пов'язані з останньою хімічною атакою в Сирії. Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що за хімічну атаку доведеться «заплатити велику ціну», а Держдеп США поклав відповідальність за неї на Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: