Мер Одеси заявив, що пожежна водойма у таборі «Вікторія» є занадто глибокою

Мер Одеси заявив, що пожежна водойма у таборі «Вікторія» є занадто глибокою
Попелище на місці табору «Вікторія» у Одесі

За словами Трухонова, деякі одеські школи по 10-15 років функціонують з завареними пожежними виходами

Робота чиновників мерії по відновленню пожежних водойм в школах може зійти нанівець через технічний невідповідності пожежних рукавів. Таку заяву в ході сьогоднішнього засідання виконкому зробив міський голова Геннадій Труханов.

За його словами, у випадку з дитячим табором «Вікторія», де 15 вересня сталася страшна пожежа, мала місце невідповідність характеристик. «Пожежне водоймище дуже великого розміру, і чотириметровий рукав пожежної машини просто не міг би дістати воду. Необхідно спільно з співробітниками ДСНС перевірити інші об'єкти. Може і в інших місцях таке? Ми приводимо в порядок пожежні водойми, а потім виявляється, що через їх глибини все нанівець», - обурився мер.

Він зажадав від керівника департаменту оборонної роботи Григорія Зубова ретельно перевірити всі школи і садки, відмовившись від формалізму. «Не потрібно прикривати себе вчасно виписаними розпорядженнями, зробіть так, щоб діти і дорослі були в безпеці. І якщо в школах і садках є порушення, що несуть небезпеку, і якщо це потрібно, закрийте таку школу чи садочок, і усуньте», - заявив мер.

Також він зазначив, що до нього надходить маса матеріалів з фотофіксацією, виходячи з яких деякі школи по 10-15 років функціонують з завареними пожежними виходами і іншими грубими порушеннями.

Як відомо, 16 вересня в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне впровадження.

18 вересня під варту взяли директора дитячого табору «Вікторія» в Одесі, де внаслідок пожежі загинули троє дітей.

Генпрокурор Юрій Луценко 20 вересня заявив, що основна версія слідства – керівництво дитячого табору шукало приватну «протипожежну» фірму, яка дасть більший «відкат». 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: