Меркель різко розкритикувала Росію, яка заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії

Меркель різко розкритикувала Росію, яка заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Це ганьба, що резолюцію Ради безпеки ООН не ухвалено, заявила Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер, 6 квітня, різко розкритикувала позицію Росії, яка напередодні заблокувала ухвалення в Раді безпеки ООН резолюції щодо нападу, як підозрюють, із застосуванням хімічної зброї, у сирійській провінції Ідліб.

Не згадуючи Москву безпосередньо, канцлерка заявила: «Це ганьба, що резолюцію Ради безпеки ООН не ухвалено. І нині саме ті, хто від цього відмовляються, повинні подумати, яку відповідальність вони на себе беруть».

За словами Меркель, на жаль, є вказівки на те, що атаку в провінції Ідліб та подальше бомбардування лікарні, куди доставили жертв нападу, ініціював режим сирійського президента Башара Асада. Канцлерка підкреслила: «Це варварський напад, який неодмінно має бути розслідуваний. Застосування хімічної зброї - це воєнний злочин». 

Нагадаємо, через застосування режимом Асада хімічної зброї в населеному пункті Хан-Шейхун провінції Ідліб 4 квітня загинуло близько 100 мирних жителів, а також сотні постраждали. Патологоанатомічна експертиза тіл трьох сирійців, доправлених у турецьку Адану з Ідліба, підтвердила факт застосування хімічної зброї режимом Асада.

У Росії заявили, що удари по провінції Ідліб у Сирії з повітря завдали сирійські військові літаки. Вони нібито влучили у склад боєприпасів повстанців, де, за твердженням Москви, зберігалася хімічна зброя.

Слідча комісія ООН щодо Сирії 4 квітня розпочала розслідування  атаки.

Рада безпеки ООН 5 квітня не змогла ухвалити резолюцію щодо хімічної атаки в Сирії.

У четвер, 6 квітня, сирійські війська застосували хімічну зброю в місті Аль-Латамінах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: