Меркель запевняє, що Європа не залежатиме від російського газу

Меркель запевняє, що Європа не залежатиме від російського газу
Канцлер Ангела Меркель знову заявила про необхідність збереження транзиту газу через територію України

Канцлер нагадала, що у ФРН будуть побудовані термінали для зрідженого природного газу

Європа не опиниться в залежності від російського газу в результаті будівництва трубопроводу Північний потік-2. Про це заявила в четвер, 7 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель у Братиславі, де проходять переговори з главами урядів країн Вишеградської групи - Угорщини, Польщі, Словаччини, Чехії, повідомляє агентство Reuters.

«Чи опинимося ми в залежності від Росії завдяки другому газопроводу? Я кажу: «Ні», якщо ми одночасно проведемо диверсифікацію. Ми не хочемо ні в якому разі повністю залежати тут від Росії», - стверджувала вона. 

Канцлер нагадала, що у ФРН будуть побудовані термінали для зрідженого природного газу. Меркель також знову заявила про необхідність збереження транзиту газу через територію України, вказавши на те, що обговорює це питання з президентом РФ Володимиром Путіним. 

Одночасно вона зазначила, що Росія була надійним постачальником енергоресурсів до Європи й під час холодної війни і буде виконувати цю роль в майбутньому. «Ми не впадемо в односторонню залежність», - упевнена канцлер. 

У той же час сьогодні Міністерство закордонних справ Франції підтвердило намір країни підтримати зміну Газової директиви ЄС, що може торкнутися проекту «Північний потік-2», пише ТАСС

«Франція розраховує підтримати прийняття подібної директиви. Роботи щодо змін, які можуть бути внесені в текст, тривають з нашими партнерами, зокрема з Німеччиною», - заявили в МЗС. 

За даними ЗМІ, 13 країн Євросоюзу підтримали пропозицію Румунії змінити законодавство, яке може ускладнити будівництво «Північного потоку-2».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: