Мільярдер Лаудер також дорікнув Україні поліцаями, але згадав і українців, що рятували євреїв

Мільярдер Лаудер також дорікнув Україні поліцаями, але згадав і українців, що рятували євреїв
Фото torbadusta.livejournal.com

Відомий єврейський бізнесмен розповів, як вперше відвідав Бабин Яр

Під час трагічних подій Бабиного Яру знаходились українці, які, ризикуючи власним  життям, переховували у себе євреїв. Про це нагадав Рональд Лаудер, президент Всесвітнього єврейського конгресу під час прес-конференції організаторів театралізованого вечора і кінофестивалю «Шедеври світового кіно: Фільми-лауреати премії «Оскар» про трагедію єврейського народу», повідомляє кореспондент «Главкому».

«Я негативно ставлюся до українських поліцаїв. Якби не вони, у Бабиному Яру не загинуло б стільки людей - більше 3,5 тисячі. Трагедія тривала 36 годин, весь час приводили нових людей, і цих людей розстрілювали. Але я негативно ставлюся і до французьких, бельгійських та інших поліцаїв, які робили те ж саме. Я також хочу добрим словом згадати тих українців, які побоюючись за своє життя, за життя своєї сім'ї, ховали, переховували у себе євреїв. І потрібно відзначити, що ми не розуміємо під яким тиском перебували люди, учасники подій того часу», - зазначив він.

Лаудер також розповів, про свій перший візит до Києва в 1966 році. «Я пам'ятаю свою першу поїздку в Київ. Це був 1966 рік, мені було 22. І це була двадцять п’ята річниця трагічних подій у Бабиному Яру. Пам'ятаю, почав питати у людей, де Бабин Яр. Але більшість або не знали, або не розуміли мене. Лише літній пан показав мені, де він знаходиться. Тоді я зрозумів: 33771 єврей загинули там за 36 годин, а світ забув про це. Бабин Яр - це символ не тільки трагічного звірства, це ще й символ байдужості», - зауважив Лаудер.

Як відомо, Лаудер входить до топ-500 найбагатших людей світу за версією Forbes. Його капітал оцінюється у $3,3 млрд.

Як повідомлялось, українські громадські діячі, політики і історики вважають образливим виступ президента Ізраїлю Рувена Рівліна на парламентських слуханнях у Верховній Раді. Українцям не сподобалися слова ізраїльського гостя про те, що серед катів Бабиного Яру були українці, зокрема, члени Організації українських націоналістів (ОУН).

«Багато пособників злочину були українцями. І серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися з євреїв, убивали їх та в багатьох випадках видавали німцям», - заявив Рівлін. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: