Міністерство охорони здоров’я виділило постраждалим від вибухів у Калинівці медикаменти на 10 млн гривень

Міністерство охорони здоров’я виділило постраждалим від вибухів у Калинівці медикаменти на 10 млн гривень
Фото: ДСНС

Із закладів охорони здоров'я, що знаходяться в зоні ураження, у лікарні Вінниці евакуювали 180 осіб

Для забезпечення медичних потреб, що виникли внаслідок вибухів під Вінницею, виділено медикаменти на загальну суму 10 млн гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства охорони здоров'я України.

«Для забезпечення медичних потреб виділено медикаменти та медичні вироби на загальну суму 10 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі із закладів охорони здоров'я, що знаходяться в зоні ураження, було евакуйовано до лікувальних закладів м. Вінниці 180 осіб.

Крім того, за інформацією Вінницького центру екстреної медичної допомоги внаслідок надзвичайної події снаряд попав в приватний будинок, внаслідок чого постраждала 1 особа, яка госпіталізована до Вінницької центральної районної лікарні.

Повідомляється, що у зоні надзвичайної ситуації опинилися: військове містечко (490 осіб), частина м. Калинівки (15 тис. осіб), частина с. Павлівка (3600 осіб), частина с. Сальник (1800 осіб) та Калинівська ЦРЛ.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Рятувальники планують локалізувати пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки, де здетонували внаслідок пожежі снаряди, до кінця доби, але за умови завершення вибухів.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: