Рятувальники почали гасити арсенал у Калинівці з літаків

Рятувальники почали гасити арсенал у Калинівці з літаків

Пожежний літак 

Фото: УНІАН

«Львівський бронетанковий завод» терміново передає рятувальникам спеціальний пожежний танк ГПМ-72 для ліквідації пожежі на складі боєприпасів під Вінницею

Для гасіння пожежі на складах зброї в Калинівці застосовують пожежні літаки.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник президента Юрій Бірюков.

«Працюють літаки МНС, скидають воду. Перші заходи вдалі, відсікають від вогнища ті відкриті майданчики, які цілі», - написав він.

За його словами завантаження складу була в розмірі 57%.

«Хто і навіщо вкидав інфу про перевантаження складу - риторичне питання. Підземні сховища і укриття цілі. Частина відкритих майданчиків цілі», - додав він.

Водночас на сторінці ДСНС у Facebook наводяться слова глави відомства Миколи Чечоткіна: «Складність локалізації пожежі полягає у тому, що і досі лунають поодинокі вибухи на території складів. Тому і ДСНС, і Збройні сили працюють в режимі обережності, аби не ризикувати життям особового складу. Наразі залучено пожежний літак Ан-32П ДСНС України для гасіння тих осередків пожежі, де знижена небезпека».

«Додатково з Ніжина вилетів ще один пожежний літак для відпрацювання питань щодо гасіння пожеж з повітря», - наводяться його слова.

Також, як повідомляє прес-служба Укроборонпром, що «Львівський бронетанковий завод» терміново передає рятувальникам спеціальний пожежний танк ГПМ-72 для ліквідації пожежі на складі боєприпасів під Вінницею.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Рятувальники планують локалізувати пожежу на арсеналі боєприпасів біля Калинівки, де здетонували внаслідок пожежі снаряди, до кінця доби, але за умови завершення вибухів.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: