Міністр освіти пообіцяла, що до наступного року несправності електронної системи вступу до вишів будуть виправлені

Міністр освіти пообіцяла, що до наступного року несправності електронної системи вступу до вишів будуть виправлені
Лілія Гриневич

Лілія Гриневич зазначила, що проблеми були зафіксовані також і у роботі приймальних комісій

Програмне забезпечення електронної системи вступу у вищі навчальні заклади буде допрацьоване до вступної кампанії наступного року, запевнила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Зараз за результатами вступної кампанії ми проведемо дуже глибокий аналіз і аудит всього, що відбувалося в її ході, щоб визначити головні аспекти, на доопрацюванні яких треба зосередитися», - заявила міністр в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Гриневич зазначила, що раніше ПО належало приватній особі, а тепер перебуває у власності держави, а його розробником за підсумками тендеру стало ПАТ "Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій". Зазначений тендер був тимчасово заблокований через суд, і тому ПО розроблялося і впроваджувалося у стислі терміни, що могло призвести до проблем в ході вступної кампанії нинішнього року.

«При цьому важливо, що чимало з виявлених проблем вже вирішені, тому що до кінця вступної кампанії робота системи була стабілізована. В той же час не всі проблеми вступної кампанії пов'язані з роботою електронної системи, деякі – з роботою приймальних комісій», - зазначила глава МОН.

Так, в деяких випадках приймальні комісії застосовували стимулюючий сільський коефіцієнт 1,02 до тих абітурієнтів, які не відповідали вимогам: закінчити сільську школу і бути прописаними в сільській місцевості.

Нагадаємо, в перші два дні вступної кампанії  близько 40 тис. заяв вступників не були належним чином зареєстровані.

17 липня з системи несподівано зникли заяви абітурієнтів, у яких не був підрахований конкурсний бал. Деякі виші, за свідченням членів приймальних комісій, за ніч "втратили" таким чином до 1 тисячі заяв.

Також читайте: Скандали вступної кампанії-2017, або Як електронна система «обрізала» бюджетні місця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: