Міноборони показало вдале випробування нових ракетних комплексів

Міноборони показало вдале випробування нових ракетних комплексів

В Одеській області пройшов черговий етап випробувань ракетних комплексів «Вільха М» та «Нептун», а також реактивних снарядів системи залпового вогню «Тайфун-1»

 

Вже зовсім скоро ракетна зброя може стати основним інструментом стримування російської агресії, заявили у Міноборони

В Україні відбувся черговий етап випробувань ракетних комплексів «Вільха М» і «Нептун», а також реактивної системи залпового вогню «Тайфун-1».

Відео випробувань опублікувала пресслужба Міністерства оборони.

«Минулого тижня в Одеській області пройшов черговий етап випробувань ракетних комплексів «Вільха М» і «Нептун», а також реактивних снарядів системи залпового вогню «Тайфун-1». Вже зовсім скоро ракетна зброя може стати основним інструментом стримування російської агресії», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, один з найближчих очікуваних результатів - це прийняття нового протикорабельного комплексу «Нептун» на озброєння і постачання ВМС ЗСУ. Потужності однієї крилатої ракети достатньо для знищення корабля водотоннажністю 5 тис. тонн.

«Всі три протестованих на полігоні нового зразка озброєння: реактивні снаряди залпового вогню «Тайфун», ракетні комплекси «Вільха М» і «Нептун», повністю виготовлені в Україні і без залучення іноземних фахівців або закупівлі комплектуючих за кордоном», - уточнили в Міноборони.

Нагадаємо, наприкінці квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив про успішні льотні випробування української ракети «Вільха-М».

Раніше секретар РНБО повідомив, що в Україні в умовах замкнутого циклу створили ракету, яка здатна вражати цілі на відстані 120 км. 

«Маємо гарну новину — Державне київське конструкторське бюро «Луч» 30-31 березня провело чергове успішне випробування ракети «Вільха-М». Вперше в Україні в умовах замкнутого циклу досягнуто ураження цілі на відстані 120 км», — заявляв Данілов.

До слова, на початку квітня український ракетний комплекс «Нептун» успішно вразив плавучі мішені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: