Російські окупанти дистанційно закладають на Донбасі заборонені міни

Російські окупанти дистанційно закладають на Донбасі заборонені міни
Після падіння міни на землі починається процес її приведення у бойове положення
Скріншот з відеозапису

Перед установкою противник постирав з мін усі номери, щоб було неможливо встановити їхнє походження

У районі відповідальності ОТУ «Північ» ООС спостерігачі інженерної розвідки зафіксували факт встановлення окупаційними військами РФ протипіхотних мін ПОМ-2 з допомогою переносного комплекту мінування.

Про це повідомляє АрміяInform.

«У районі відповідальності ОТУ «Північ» ООС спостерігачі інженерної розвідки зафіксували факт встановлення окупаційними військами РФ протипіхотних мін ПОМ-2 з допомогою переносного комплекту мінування. Цей тип боєприпасів заборонений Оттавською конвенцією від 1999 року, якою передбачена заборона мін натяжної, фугасної та осколкової дії, а також встановлених у некерованому варіанті», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ПОМ-2 поміщають у касету по чотири штуки, кожна з яких розміщується у металевому циліндрі. Процес їхньої установки здійснюється засобами дистанційного керування. Після падіння міни на землі починається процес її приведення у бойове положення з допомогою шести пружних лопатей, які ставлять боєприпас вертикально. Зверху від корпусу відстрілюється хрестовина, від якої в різні боки відлітають чотири якорі, що тягнуть за собою тонку капронову нитку. Після зачеплення за неї відбувається підрив.

Як розповів начальник оперативного забезпечення ОТУ «Північ», «дві міни з касети, як зафіксовано на відео, встали у бойове положення за 30-40 метрів від окопу противника, а дві інші перелетіли через нашого спостерігача на відстань у 150 метрів. Такі боєприпаси виготовляють у Російській Федерації. Перед установкою противник постирав з них усі номери, щоб було неможливо встановити їхнє походження».

Нагадаємо, за минулу добу збройні формування Російської Федерації на Донбасі 21 раз порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів шість військовослужбовців Об'єднаних сил дістали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: