Міноборони РФ починає формувати дивізію в Ростовській області

Міноборони РФ починає формувати дивізію в Ростовській області

Планується, що бойова підготовка особового складу почнеться на полігоні вже за кілька місяців

У Міноборони РФ заявили про формування мотострілецької дивізії в Ростовській області, з території якої регулярно здійснюється вторгнення на тимчасово окупований Донбас для підтримки російських бойовиків. Як повідомили в Міноборони РФ, «на полігонах Кузьмінський, Кадамовський і Міллерове Міністерство оборони планує розмістити новостворювану 150-ту Ідрицько-Берлінську ордена Кутузова II ступеня мотострілецьку дивізію.

Зазначається, що для ефективної підготовки військовослужбовців новостворюваного з'єднання з нуля будується Кадамовський полігон, який обіцяє стати одним із найсучасніших у РФ.

«На ньому можна буде виконувати великий комплекс практичних вправ на військовій техніці, займатися тактичною підготовкою з відпрацюванням водіння в екстремальних умовах», - ідеться в повідомленні.

Планується, що полігон дивізії обладнають інноваційними системами управління бойовою підготовкою. Навчання і тренування солдатів та офіцерів відбуватимуться на стрільбищах із дистанційним управлінням різних пересувних і різних за формою мішеней, що дасть змогу моделювати реальні бойові ситуації та сценарії загальновійськового бою в умовах лісосмуги, відкритої місцевості, міських вулиць і районів. Оцінювати ефективність навчань буде спеціальна комп'ютерна програма.

Довідка. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. РФ поставляє терористам «ДНР» і «ЛНР» озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська. Із середини квітня 2014 року в Луганській і Донецькій областях ідуть бойові дії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: