Мінометний обстріл бойовиками селища на Донеччині: з’явилися фото руйнувань

Мінометний обстріл бойовиками селища на Донеччині: з’явилися фото руйнувань
Селище Південне після обстрілу окупантів

Мінами калібру 120 мм вщент знищені два будинки місцевих жителів

Вночі 15 листопада під інтенсивний вогонь, який вели окупанти із житлових кварталів Горлівки, потрапили житлові будинки селища Південне в Донецькій області.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр операції Об’єднаних сил.

«Мінами калібру 120 мм вщент знищені два будинки місцевих жителів», - зазначили військові.

В штабі додали, що через цей населений пункт проходить водогін Горлівка–Торецьк, який забезпечує водопостачання для майже 60 тисяч чоловік, тому через активні бойові дії російських окупаційних військ існує велика ймовірність пошкодження його ділянки, що перетинає лінію розмежування.

«Українська сторона Спільного центру з контролю та координації засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо обстрілів населених пунктів, що ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення. Окупанти безвідповідально і навмисно продовжують нищити житлові квартали, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права», - резюмували у прес-центрі.

Напередодні у штабі Об'єднаних сил повідомили, що вночі окупанти застосували міномети калібру 82 та 120 мм по позиціях українських бійців у районах населених пунктів Шуми та Південне. Вогневі позиції окупантів, як і зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки. 

Нагадаємо, 14 листопада окупанти на Донбасі 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ. У п’яти випадках противник застосував озброєння, заборонене Мінськими угодами.

У ході бойових дій поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: