Мінреінтеграції: 14 звільнених з полону українців залишаться в лікарні

Мінреінтеграції: 14 звільнених з полону українців залишаться в лікарні
1 травня у Донецькій області закінчився термін обсервації 23 українців, звільнених з полону 16 квітня

Частина громадян відмовилася від медичної допомоги і прямують до власних сімей в різних регіонах країни

За заздалегідь відпрацьованим протоколом, 12 осіб, звільнених з полону ОРДЛО, які потребують додаткової медичної допомоги, після обсервації переведено в одну з лікарень в Донецькій області. Ще двоє військовослужбовців Міноборони направило у військовий госпіталь.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Інші громадяни відмовилася від термінової медичної допомоги і прямують до власних сімей в різних регіонах країни.

Мінреінтеграції, в межах своєї компетенції, забезпечувало процес зустрічі і перебування звільнених громадян в обсервації.

«Зараз спільно з колегами з інших державних органів, Міністерство працює над тим, щоб забезпечити людям максимально швидке повернення до нормального життя. Ми будемо продовжувати супровід кожного з звільнених з метою надання медичної та психологічної допомоги, сприяння в оформленні документів, адаптації, надання, одноразової грошової допомоги та ін. Ці питання належать до компетенції різних органів влади, тому ми маємо намір побудувати це за принципом умовного «єдиного вікна», щоб люди отримали всі необхідні адміністративні послуги та належну підтримку максимально комфортно», - повідомив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ігор Яременко.

Як відомо, 1 травня у Донецькій області закінчився термін обсервації 23 українців, звільнених з полону 16 квітня.

Нагадаємо, усі звільнені з полону проходили 14-денну обсервацію у Святогірську. Протягом цього часу кожному провели тестування за допомогою швидких тестів та по два ПЛР-дослідження (на початку та наприкінці обсервації). Отримані результати - негативні.

До відома, в Україні станом на ранок 1 травня лабораторно підтверджено 455 нових випадків коронавірусу, це менше на 85 людей, ніж було попередньої доби (540).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: