Мін'юст виступає за збільшення мінімального розміру аліментів

Мін'юст виступає за збільшення мінімального розміру аліментів

Міністр виступатиме за норму, згідно з якою діти матимуть право на частку спільного майна колишнього подружжя на рівні з батьками

Міністерство юстиції України розробило законопроект щодо збільшення мінімального розміру аліментів на кожну дитину

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко, передає прес-служба міністерства.

«Вже розроблено законопроект, який пропонує  суттєво збільшити мінімальний розмір аліментів на дитину. Окрім того, ми можемо запозичити норму французького законодавства, за якою нащадки після розлучення батьків повинні отримати такий самий рівень утримання, який вони мали під час проживання у повній сім’ї», - наголосив очільник Мін’юсту.

Міністр також зазначив, що особисто виступатиме за норму, згідно з якою діти матимуть право на частку спільного майна колишнього подружжя на рівні з батьками. Також планується створити систему стимулювання як батьків, так і органів влади на місцях, які дбають про всебічний і повноцінний розвиток дитини.

«Окремо ми плануємо прописати норми мотивації для батьків, які відповідально ставляться до виховання своїх дітей. Це будуть відповідні податкові й соціальні пільги. Ще одна новація - створення реальних стимулів для органів влади на місцях, які вкладають кошти у розширення дитячого простору: створення дитячих садочків, будівництво спортивних майданчиків, відкриття різного роду курсів і гуртків для гідного виховання дитини», - сказав Петренко.

Міністртакож повідомив, що Уряд доручив органам влади та представникам силових структур на місцях забезпечити координацію роботи та обмін інформацією щодо встановлення тимчасового обмеження боржника у правах, передбачити у місцевих бюджетах кошти на оплату суспільно корисних робіт та посилити роботу поліції з розшуку боржників та їхнього майна і забезпечити дотримання правопорядку у разі залучення поліції до виконавчих дій.

«На правоохоронців покладений обов’язок гарантувати негайну реакцію на факти тиску на виконавців при виконанні ними рішень про стягнення аліментів. Кожного місяця до 10 числа усі причетні до цих процесів відомства мають проінформувати Мін'юст про проведену роботу», - додав Павло Петренко.

Урядовець зазначив, що завдяки новаціям у законодавстві з 6 березня державним виконавцям вдалося стягнути з боржників 254 млн грн аліментів. За словами Петренко, в рамках нових засобів боротьби зі злісними неплатниками аліментів винесено понад 82 тис. постанов про обмеження виїзду за кордон, близько 80 тис. постанов щодо обмеження у праві керувати транспортом, 79 тис. постанов щодо обмеження права користування зброєю та права на полювання, понад 7 тис. боржників оголошено в розшук.

Міністр наголосив, що у багатьох випадках боржники спеціально не оформлюються на офіційну роботу, щоб не сплачувати аліменти. Для них передбачено новий вид впливу - суспільно корисні роботи, оплата за які буде перераховано на сплату боргу з виплати аліментів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: