Місія ОБСЄ не може потрапити до трьох ділянок розведення військ на Донбасі

Місія ОБСЄ не може потрапити до трьох ділянок розведення військ на Донбасі
В СММ ОБСЄ зробили заяву

В ОБСЄ запевнили, що місія продовжує спостерігати за процесом розведення сил і засобів і намагатися отримати повний доступ до ділянок розведення

Доступ спеціальної моніторингової місії ОБСЄ до трьох ділянок розведення сил і засобів на Донбасі є обмеженим. Про це йдеться у заяві СММ ОБСЄ на сторінці у Facebook.

«Доступ СММ до всіх трьох ділянок розведення залишається значною мірою обмеженим, однак місія має можливість здійснювати моніторинг деяких частин ділянок розведення, в тому числі за допомогою безпілотних літальних міні-апаратів», - йдеться у заяві.

В ОБСЄ запевнили, що місія продовжує спостерігати за процесом розведення сил і засобів і намагатися отримати повний доступ до ділянок розведення.

«СММ наразі не проводить мобільних наземних патрулювань у нічний час, зважаючи на недостатню видимість і з міркувань безпеки. Зокрема, міни становлять серйозну небезпеку для спостерігачів і їх дуже складно помітити вночі. Збройні сили/формування, які відповідно до Рамкового рішення зобов'язані видалити або відгородити вибухонебезпечні предмети, а також забезпечити безпеку і надійний доступ спостерігачам СММ до ділянок розведення, ще повністю не виконали цього на жодній із трьох ділянок розведення», - наголошується у заяві СММ.

В ОБСЄ зауважили, що досі Спільний центр з контролю і координації недостатньо сприяв забезпеченню оперативного реагування на можливі перешкоджання здійсненню моніторингу і верифікації СММ, а також забезпеченню безпеки спостерігачів СММ ОБСЄ, як це було узгоджено в Рамковому рішенні.

Крім того, наголошується у заяві, рішенням Тристоронньої контактної групи щодо протимінної діяльності від 3 березня 2016 року передбачено, що СЦКК здійснюватиме загальну координацію робіт з розмінування. Проте, на жодній з трьох узгоджених ділянок не спостерігалося виконання Спільним центром цього завдання.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: