Митрополит московської церкви в Україні закликав заборонити аборти на законодавчому рівні

Митрополит московської церкви в Україні закликав заборонити аборти на законодавчому рівні
Митрополит розкритикував сурогатне материнство
Фото bagnet.org

Олександр Драбинко вважає, що заборона абортів покращить демографічну ситуацію в країні

Митрополит Олександр Драбинко підписав звернення, що закликає повністю заборонити аборти на території України.  

На думку священника, для початку потрібно виключити аборти з переліку послуг, що надаються в рамках системи медичного облуговування. «Той аргумент, що, мовляв, збільшиться кількість підпільних операцій, - це нісенітниця. За них теж платять гроші. Ціна легальної дітовбивчої операції повинна бути такою ж, як і підпільної. Але не за рахунок платників податків», - заявив митрополит Олександр, додавши, що вважає аборти «однією з головних бід України».

«Якби вдалося в два рази скоротити кількість абортів, у нас було б стійке і потужне демографічне зростання. Це одне з тих питань, де моя позиція збігається з позицією патріарха Кирила, хоча я далеко на та людина, яка є його прихильником в православній церкві. Але в України на це є свої передумови, російська агресія, втрата територій, - все це є дзвінком нам, як християнам та державним діячам. Потрібно спільним фронтом прийняти важливі рішення задля збільшення генофонду, не можна, щоб нація вимирала», - підкреслив священник.

За словами митрополита, подолання «цього зла» вимагає комплексних заходів, які повинні включати допомогу сім'ям у вирішенні житлових проблем, матеріальну підтримку багатодітних сімей, введення в роботу системи охорони здоров'я етичних норм, які спонукали б лікарів піклуватися про збереження життя зачатої дитини. При цьому митрополит розкритикував сурогатне материнство. За його словами, воно «перекручує саме поняття матері». Олександр Драбинко вважає, що альтернативою сурогатного материнства може бути усиновлення сиріт. «Взяти сироту. Так робили завжди наші люди. І виховувати сиріт », - сказав митрополит Олександр.

За словами Драбинко церква збирається ініціювати збір підписів серед прихожан щодо заборони абортів, також митрополит буде ініціювати слухання у Верховній Раді з даного питання.

Нагадаємо, нещодавно Польщею прокотилася хвиля протестів у зв’язку з рішенням Сейму щодо повної заборони абортів і введенням кримінальної відповідальності за його проведення, виключаючи тільки випадки, за яких «смерть ненародженої дитини є наслідком лікувальних дій, необхідних для запобігання безпосередньої загрози для життя матері».

Через кілька днів тема що збурила польське суспільство перекинулась на Росію. Тамтешній уряд підтримав законопроект про заборону бебі-боксів - спецпунктів, де матері могли анонімно залишати небажаних дітей. За нетривалий час існування бебі-бокси врятували десятки кинутих немовлят, частина з яких згодом поверталася назад у сім'ї. Російські правозахисники та журналісти не виключають, що далі до порядку денного повернеться питання про заборону абортів: на цьому наполягає РПЦ і новий дитячий омбудсмен. Правда, рік тому ініціатива не отримала підтримки в уряді. 

Читайте також: Як аборти розкололи Польщу. Висновки для України


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: