Москаль: Держлісагентство відмовляло армії у допомозі деревиною на Луганщині

Москаль: Держлісагентство відмовляло армії у допомозі деревиною на Луганщині
Геннадій Москаль

Геннадій Москаль розповів, як, перебуваючи на посаді глави Луганської ОДА, купував деревину для військових, тому що задарма держлісгоспи нічого не давали для армії

Глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявляє, що за час його роботи на посаді голови Луганської ОДА Держагентство лісових ресурсів жодного разу не дало ліс на потреби армії на Луганщині. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Я працював у Луганській області (з вересня 2014 року по липень 2015 рок. - Ред.) і жодного разу не бачив, щоб держлісгоспи привозили ліс. Приходили (військові) з постів: «Геннадію Геннадійовичу, у нас поповнення, треба вирити новий бліндаж». Я йшов у Луганське управління лісового господарства, платив у касу гроші. Я не міг сказати бійцям: вибачте, у нас така держава, що не може навіть забезпечити вас лісом для укриття. То топок нема, то розгромили, наприклад, електрику-газ-опалення – треба було людям допомагати дровами. А задарма нічого Держагентство лісових ресурсів не давало», - розповів Москаль.

Натомість, за його словами, український ліс експортують в Європу. «Зате за кордон відправляти – тут як уродилося. Уявіть от, коли в травні була спека, чомусь Європі терміново захотілось 200 вагонів паливних дров. Це 25 травня (2016 року. – «Главком») було затримано. Що там мали так топити?» - обурюється Москаль.

Він впевнений, що такі процеси мають регулюватися в Києві, а не в Ужгороді, чи на станції «Світланове» на Луганщині (станція розташована за 2 км від місця бойових дій на Луганщині, і де, за словами нардепа Володимира Парасюка, влада України активно веде бізнес із бойовиками. Зокрема, йшлося про те, що Київ надсилає на окуповані території деревину, цеглу та будматеріали, натомість отримує вугілля, метал. – Ред.). «Які там вантажі йшли – треба питати у тих, хто давав дозволи. При мені все було закрито. У мене не було проходу ні пішоходам, ні поїздам, ні легковим, ні вантажним машинам. Без дозволу Антитерористичного центру там жоден поїзд не проїде і п'яти метрів. З тим треба розбиратися, а не шукати винних у Закарпатті»,  – сказав Москаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: