Москва в істериці від заяви Турчинова про новий прохід українських кораблів через окуповану Керч

Москва в істериці від заяви Турчинова про новий прохід українських кораблів через окуповану Керч
Представник МЗС Росії Марія Захарова

Захарова стверджує, що російські кораблі в Азовському морі використовуються «для організації безпеки судноплавства»

Росія істерично відреагувала на плани України здійснити новий прохід кораблів через Керченську протоку.

Про це сказала офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє прес-служба відомства країни-агресора.

«Це просто оголошення чергової провокації, що носить такий же провокативний характер. Воно абсолютно безвідповідальне, воно покликане лише погіршити ситуацію, при тому що багато партнерів України намагаються зняти напруженість в цій ситуації», - заявила Захарова.

Вона зазначила, що цією заявою Київ «розписується в тому, що провокація — це і є візитівка теперішнього режиму в Україні».

Захарова стверджує, що РФ не нарощує військову присутність в Азовському морі, мовляв, там «немає російських військово-морських баз»

«Розташовані там сили використовуються для охорони Кримського мосту… Ці сили також використовують для організації безпеки судноплавства», — сказала Захарова.

Раніше 19 грудня секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україна знову відправить військові кораблі через Керченську протоку.

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід із порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецназівці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Підконтрольні Росії «суди» в окупованому Криму заарештували на два місяці усіх затриманих українських моряків.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН ухвалила ініційовану Україною резолюцію, яка закликає Росію вивести свої війська з території окупованого Криму та засуджує зростаючу російську військову присутність в Чорному і Азовському морях. Співавторами резолюції виступили 40 країн.

Постпред України при ООН розповів, чому «кримську» резолюцію ухвалювали двома третинами голосів, а не простою більшістю.

Варто зазначити, що вперше резолюція ООН зазначає, що окупувавши Крим, Росія порушила Будапештський меморандум 1994 року.

Президент України Петро Порошенко назвав резолюцію ООН важливим кроком на шляху до деокупації Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: