Генасамблея ООН розглянула резолюцію про мілітаризацію РФ Чорного та Азовського морів

Генасамблея ООН розглянула резолюцію про мілітаризацію РФ Чорного та Азовського морів

В резолюції засуджуються агресивні дії Москви в акваторіях Чорного та Азовського морів

У Генеральній Асамблеї ООН в понеділок пізно ввечері розпочалося обговорення українського проекту резолюції про проблему мілітаризації тимчасово окупованого Криму, а також частин Чорного та Азовського морів.

Як повідомив речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, резолюція вимагає від Російської Федерації як держави-окупанта вивести свої збройні сили з Кримського півострова та негайно припинити окупацію території України. 

У документі також засуджуються агресивні дії Москви в акваторіях Чорного та Азовського морів, міститься вимога звільнити три кораблі ВМС ЗС України разом з їхніми екіпажами, що були захоплені 25 листопада 2018 р.

Нагадаємо, 5 грудня Україна проводила у штаб-квартирі ООН засідання, під час якого інформувала міжнародне співтовариство про виклики і загрози, які РФ створює у Чорному та Азовському морях.

Постпред України при ООН заявив, що мілітаризація Криму Росією становить загрозу безпеці Європи, і не є лише проблемою України.

Представник США додав, що пояснення Росією своїх дій у Керченській протоці є абсурдними, оскільки Крим - це територія України  і територіальних вод Росії навколо нього немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: