Можливе втручання Путіна в вибори в США може стати першим у своєму роді - The Washington Post

Можливе  втручання Путіна в вибори в США може стати першим у своєму роді - The Washington Post
АР

Політичні аналітики сумніваються, що трюки в стилі КДБ в кінцевому підсумку вплинуть на виборців на відкритих виборах в США

Режим президент Росії Володимира Путіна вже намагався втручатися у внутрішню політику багатьох європейських країн, від України і Молдавії до Італії і Франції. Але очевидна спроба втрутитися в президентські вибори в США не має прецедентів, пише видання The Washington Post.

У статті йдеться про «точки дотику» Путіна і кандидата від республіканців Дональда Трампа, серед яких - незацікавленість США в зміцненні НАТО і захисту його нових членів на сході, а такожготовність до співпраці з Росією. Нарешті, згадуються фінансові інтереси Трампа і його помічників в Росії. 

«Деякі політичні аналітики сумніваються, що трюки в стилі КДБ в кінцевому підсумку вплинуть на виборців на відкритих виборах в США, - особливо в світлі того, що Москва особливо не намагалася приховати своє «авторство».  Однак сам факт, що Путін робить такі спроби, примітний і викликає стурбованість - як і мотивація, яку дав йому для втручання Трамп», - підсумовує видання.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заперечив звинувачення представників президентської кампанії Гілларі Клінтон, що Москва стоїть за викраденням електронного листування членів Демократичної партії США. Про це очільник російського зовнішньополітичного відомства заявив 26 липня перед початком переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі. Лавров указав, що належною відповіддю на це твердження буде використання вульгарної лексики.

Нагадаємо, в п'ятницю були оприлюднені близько 20 тис. листів із службового листування DNC. «Кілька з них свідчать про спробу апаратників зірвати кампанію Берні Сандерса, спрямовану на суперництво з Хілларі Клінтон. В одному листі навіть обговорювалася ідея оскаржити релігійність Сандерса», - повідомляє видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: