Time: оприлюднення переписки американських демократів - особиста помста Путіна Клінтон

Time: оприлюднення переписки американських демократів - особиста помста Путіна Клінтон
AFP

У грудні 2011 року, коли Володимир Путін виявився як ніколи близьким до втрати влади, він звинуватив в цьому Клінтон

Вибори президента США дають президенту Росії Володимиру Путіну шанс помститися Хіларі Клінтон, пише американське видання Time.

«У грудні 2011 року Володимир Путін виявився як ніколи близьким до втрати влади, - йдеться у статті. - Того року рішення президента Росії балотуватися на третій термін викликало масовий протестний рух. Сотні тисяч людей по всій країні виходили на демонстрації, щоб закликати його піти у відставку. Деякі з його найближчих союзників перейшли на бік опозиції, викликавши розкол в кремлівській еліті, а російські державні ЗМІ підняли тривогу щодо підготовки революції». На кризовій зустрічі з радниками 8 грудня 2011 року Путін звинуватив у всьому тодішнього секретаря Держдепу - Хілларі Клінтон, йдеться в статті.

«Вона задала тон деяким нашим діячам всередині країни і дала сигнал. Вони цей сигнал почули і за підтримки Держдепу США почали активну роботу», - сказав Путін про Клінтон.

«П'ять років по тому вибори президента США можуть дати Путіну шанс помститися», - пише видання: виборчий штаб Клінтон і кілька експертів з кібербезпеки стверджують, що Кремль стоїть за витоком електронних листів Національного комітету Демократичної партії США (DNC). З цих листів випливає, що апаратники DNC, які мусять бути неупередженими, надавали перевагу Клінтон перед її колишнім суперником Берні Сандерсом, який також номінувався в кандидати від Демократичної партії.

«Якщо Кремль справді втрутився в президентську гонку на стороні Трампа, ворожнеча між Путіним і Клінтон здається цілком достатнім мотивом для цього, - вважає автор. - Путінський список претензій далеко не вичерпується підозрою, що Клінтон підтримала російський протестний рух».

У 2009 році, незабаром після вступу на посаду держсекретаря при новому президенті Обамі, коли Путін був прем'єр-міністром, а Дмитро Медведєв - президентом РФ, Клінтон задумала «перезавантаження» відносин з Росією. США спробували в обхід Путіну поліпшити відносини з Росією - через Медведєва. Кремлівським прихильникам «жорсткого курсу» щодо Америки здавалося, що за цим стоїть прагнення США підірвати авторитет Путіна, щоб він перестав бути противагою США на світовій арені.

Однак в офіційних заявах Путін намагається не брати сторону Трампа занадто відверто. У червні російський президент заявив: «Ми ніколи не втручаємося у внутрішньополітичні процеси в інших країнах». Путін підкреслив тоді - кого б не обрав своїм лідером американський електорат, Росія буде співпрацювати з новим американським президентом у надії відновити конструктивні зв'язки.

«Світові потрібна така потужна країна, як Сполучені Штати. І нам потрібна. Але нам не потрібно, щоб вони постійно втручалися в наші справи, вказували, як нам житии», - сказав Путін.

«З огляду на його досвід підозр, що Клінтон втручалася в російські справи, здається зрозумілим, який кандидат, на його думку, не втручатиметься в справи Кремля», - підсумовує видання.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заперечив звинувачення представників президентської кампанії Гілларі Клінтон, що Москва стоїть за викраденням електронного листування членів Демократичної партії США. Про це очільник російського зовнішньополітичного відомства заявив 26 липня перед початком переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі. Лавров указав, що належною відповіддю на це твердження буде використання вульгарної лексики.

Нагадаємо, в п'ятницю були оприлюднені близько 20 тис. листів із службового листування DNC. «Кілька з них свідчать про спробу апаратників зірвати кампанію Берні Сандерса, спрямовану на суперництво з Хілларі Клінтон. В одному листі навіть обговорювалася ідея оскаржити релігійність Сандерса», - повідомляє видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: