Мураєв розповів, як рухається справа щодо скандальних заяв про Сенцова

Мураєв розповів, як рухається справа щодо скандальних заяв про Сенцова
Мураєв запевняє, що скандальний коментар він давав, перебуваючи у Празі
Фото: Главком / Станіслав Груздєв

Нардеп запевняє, що його не викликали в правоохоронні органи

Позафракційний депутат Євген Мураєв каже, що його ніхто не викликав для дачі свідчень щодо його скандального коментаря відносно ув’язненого в Росії на 20 років українського режисера Олега Сенцова. Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому».

Мураєв запевняє, що скандальний коментар він давав, перебуваючи у Празі: «Мені подзвонив співробітник «112» і запитав, чи можу я зараз увімкнутися в ефір і прокоментувати ситуацію з Сенцовим? Що було далі, я навіть не аналізував. Але вранці я прокинувся, мабуть, найвідомішою людиною. Тому що половина засідання Ради було присвячено цій маячні, вимогам порушити проти мене справу по 111-й статті про держзраду і по 383-й про неправдиве повідомлення про правопорушення. Й перше, й друге є чистою нісенітницею»

На уточнення, як рухається ця справа, нардеп відповів, що його в правоохоронні органи його не викликали.

«Але за зверненням з трибуни парламенту справа вноситься до ЄРДР, що дозволяє вести оперативну діяльність. Я впевнений, що незаконно прослуховуються мої телефони – хоча Верховна Рада не давала згоди на проведення цих досудових розслідувань, але підстава робити це є. Зазначу, що 111 стаття передбачає тільки утримання під вартою, ніякого іншого запобіжного заходу не існує. В мене є ще кримінальні справи з економіки, «незаконного збагачення», які вони намагаються розкачати і які передбачають конфіскацію». Саме тому, за словами Мураєва, свої корпоративні права він переписав на батька, який вивів їх до Швейцарії.

Нагадаємо, 7 червня в ефірі канала «112» Мураєв сказав такі слова: «Сенцова можна по-різному сприймати. З огляду на те, що людина готувала підпали і вибухи, для частини населення він є терористом. Для націоналістичної частини він, напевно, є героєм. Час розставить на свої місця, хто має рацію, а хто – ні». Такі його висловлювання викликали обурення колег по парламенту -  зокрема, фракції «Народного фронту», яка звернулась до голови СБУ та генпрокурора з вимогою порушити проти Мураєва кримінальну справу.

29 вересня російські тюремники оприлюднили свіже фото виснаженого Сенцова.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: