МЗС України вимагає звільнити Карпюка і Клиха

МЗС України вимагає звільнити Карпюка і Клиха

Відповідно до Мінських угод наших співвітчизників РФ повинна звільнити

«Вимагаємо від російської сторони припинити політичні переслідування і звільнити українців відповідно до Мінській угоді і міжнародним правом», - написала спікер українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца своєму Twitter.
Прокурори Росії попросили призначити підсудним громадянам України Карпюку та Клиіху покарання у вигляді позбавлення волі відповідно на 22,5 і 22 роки. Суд оголосить вирок 26 травня.
Нагадаємо, що в РФ Карпюка і Клиха звинувачують в «участі в банді», вбивстві і замаху на вбивство російських військовослужбовців. Нібито слідчі органи РФ встановили, що Клих і Карпюк за часів Першої чеченської війни створювали групи для участі в боях проти російських військ. Також їм інкримінують участь в політичній організації УНА-УНСО, забороненої в РФ з 2014 року.
Спецслужби РФ викрали Карпюка в березні 2014 року в Чернігівській області, Клиха затримали в серпні того ж року в російському Орлі. Українці заперечують свою провину і заявляють, що визнання були вибиті з них наслідком під тортурами.
Сьогодні, 24 травня, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Україна в перший день після вступу в силу вироку у справі Карпюка і Клиха звернеться із запитом про їх екстрадицію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: