МЗС заперечує участь у переговорах з Грузією про екстрадицію Саакашвілі

МЗС заперечує участь у переговорах з Грузією про екстрадицію Саакашвілі
Михайло Саакшвілі після рішення суду про звільнення з-під варти
Фото: Уніан

Ніяких контактів з Грузією щодо екстрадиції Саакашвілі за лінією МЗС не було

Міністерство закордонних справ України бере участі в переговорному процесі про можливу екстрадицію екс-президента Грузії, лідера партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі. Про це заявив заступник глави МЗС України Василь Боднар.

«МЗС не проводить (переговорів. – Ред.) точно. Грузія в моїй компетенції, але ніяких контактів за лінією МЗС не було», - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Боднар пояснив, що такі запити надходять за лінією Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру. «МЗС не присутній у цьому процесі», - додав дипломат.

Нагадаємо, в липні цього року президент України Петро Порошенко своїм указом позбавив Михайла Саакашвілі українського громадянства.

в серпні Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів ряду країн, в тому числі України, запит про екстрадицію Саакашвілі.

В кінці жовтня міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявила, що «документація, яка раніше була направлена грузинською стороною до України створює міцну основу для позитивного рішення щодо екстрадиції Саакашвілі у випадку бажання української сторони». Тоді ж заступник головного прокурора Георгій Гогадзе заявив, що для екстрадиції Саакашвілі «існують достатні підстави, які раніше надала Україні грузинська сторона».

Заступник генпрокурора зазначив, що в попередні роки Грузія двічі отримала відмову в екстрадиції Саакашвілі, але тоді мотивом відмови було його українське громадянство.

Наразі Грузія поки не отримувала відповідь України на запит про екстрадицію Саакашвілі.

11 грудня Саакашвілі не обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов.

Прокурори готували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із носінням електронного браслету.

Наразі ГПУ працює над апеляцією на рішення Печерського суду щодо запобіжного заходу Саакашвілі.

Генеральна прокуратура викликає Саакашвілі на допит 18 грудня.

 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: