Грузія досі чекає відповіді України щодо екстрадиції Саакашвілі

Грузія досі чекає відповіді України щодо екстрадиції Саакашвілі
Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані

В серпні Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів ряду країн, в тому числі України, запит про екстрадицію Саакашвілі

Грузія поки не отримувала відповідь України на запит про екстрадицію екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі.

Про це в інтерв'ю тбіліській телекомпанії «Імеді» заявила міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані, передає ТАСС.

«Грузія поки не отримувала будь-якої відповіді від української сторони на запит про екстрадицію Михайла Саакашвілі. Що стосується здійснюваного на Україні розслідування справи щодо Саакашвілі, то це є внутрішньою справою України», - сказала вона.

10 грудня міністр культури Грузії Михайло Георгадзе заявив, що Тбілісі «не має наміру скасовувати запит про екстрадицію Саакашвілі».

«У той же час хочу відзначити, що новий запит з Грузії на Україну з цього питання не направлявся», - додав він.

Зазначається, що в серпні Головна прокуратура Грузії направила до правоохоронних органів ряду країн, в тому числі України, запит про екстрадицію Саакашвілі.

В кінці жовтня міністр юстиції Цулукіані заявила, що «документація, яка раніше була направлена грузинською стороною до України створює міцну основу для позитивного рішення щодо екстрадиції Саакашвілі у випадку бажання української сторонни». Тоді ж заступник головного прокурора Георгій Гогадзе заявив, що для екстрадиції Саакашвілі «існують достатні підстави, які раніше надала Україні грузинська сторона».

Заступник генпрокурора зазначив, що в попередні роки Грузія двічі отримала відмову в екстрадиції Саакашвілі, але тоді мотивом відмови було його українське громадянство.

Як відомо, напередодні, 11 грудня у Києві відбувся суд у справі Саакашвілі. Екс-президенту Грузії не обрали запобіжний захід. Його просто в залі суду відпустили на волю без жодних умов.

Нагадаємо, ввечері 8 грудня лідера партії «Рух нових сил» Михайла Саакашвілі затримали.

Затримання сталося на квартирі діючого співробітника поліції в Солом'янському районі столиці.

Михайла Саакашвілі помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ.

Затриманий екс-очільник Одеської ОДА Михайло Саакашвілі заявив про початок голодування.

Дивіться матеріал «Главкома» «Дбайливий соратник Саакашвілі приніс йому передачу: мандарини, шкарпетки і книги (фоторепортаж)».

Нагадаємо, у Києві в неділю, 10 грудня, проходив «Марш за імпічмент». Перед початком акції її учасники зібрались на площі Тараса Шевченка і потім рушили до Майдану Незалежності.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: