На Черкащині браконьєри застрелили трьох оленів і травмували поліцейського

На Черкащині браконьєри застрелили трьох оленів і травмували поліцейського

Браконьєрам загрожує кримінальна відповідальність та відшкодування завданих збитків

На Черкащині браконьєри, які застрелили трьох оленів, чинили опір поліції і травмували одного з правоохоронців, збивши його на автомобілі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

«Розпочато досудове розслідування за фактом порушення особами правил полювання в адміністративних межах Мошнівського лісництва Черкаського району, під час якого 11.12.2017 застрелено 3 оленів. Також встановлено, що один із чоловіків, який здійснював незаконне полювання на оленів, вчинив опір правоохоронцям під час виконання ними службових обов’язків, здійснивши наїзд на працівника поліції, внаслідок чого останньому заподіяно тілесні ушкодження», - йдеться у повідомленні.

За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження.

Наразі проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на з’ясування всіх обставин події.

Щодо самих браконьєрів відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 248 КК України (незаконне полювання). Злочин карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до 3 років

Нагадаємо, на  території одного з лісогосподарств Сумського району зловмисники вбили двох благородних оленів. За попередніми підрахунками, вартість завданих державі збитків сягає 120 тисяч гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: