На передовій з’явився новітній український БТР-4Е «Буцефал»

На передовій з’явився новітній український БТР-4Е «Буцефал»
Новітній український БТР-4Е «Буцефал»
Фото: autocentre.ua

БТР-4Е «Буцефал» призначений для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки в бою

Зразки озброєння українського виробництва з кожним днем все частіше з’являються на передовій. Новітній БТР-4Е «Буцефал» – повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер, розроблений в Україні Харківським конструкторським бюро з машинобудування і виготовляється на заводі імені Малишева. Він призначений для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки в бою. Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил у Facebook.

Бойова машина обладнана потужною 30-ти міліметровою гарматою та бойовим модулем, що містить протитанкові керовані ракети «Стугна». Крім того, БТР-4Е обладнаний двома водометними рушіями і насосами для відкачки води, тому здатний вплав форсувати водні перешкоди.

«Буцефал» може ефективно протидіяти навіть важкій броньованій техніці на кшталт танків Т-72, які є на озброєнні російсько-окупаційних військ.

Військовослужбовці Об’єднаних сил вже встигли гідно оцінити бойові спроможності новітньої бойової машини.

Як повідомляв «Главком», упродовж минулої доби, 27 вересня, окупанти 22 рази відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, не застосовувалося. В ході бойових дій втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає. За даними розвідки, четверо бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та ще восьмеро поранено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: