На півдні Італії бульдозерами знесли табір, де жили понад 1500 біженців

На півдні Італії бульдозерами знесли табір, де жили понад 1500 біженців

Бульдозери зруйнували трущобне містечко за лічені години

Більшість мешканців табору працювали в прилеглих полях фермерів як нелегальні сільськогосподарські працівники

На півдні Італії понад 1500 біженців витіснили з табору у Сан-Фердінандо у ході найбільшого виселення від початку антиімміграційних заходів правопопулістської влади в Італії.

Про це повідомляє The Guardian.

Майже тисячу силовиків оточили 400 бараків, де мігранти жили після того, як табір був створений 2010 року поблизу Джоїа Тауро в Калабрії. Бульдозери зруйнували трущобне містечко за лічені години.

«Як і обіцяли, ми переходимо від слів до дій», - сказав міністр внутрішніх справ Маттео Сальвіні, голова партії ультраправої «Ліги».

Більшість мешканців табору з Африки на південь від Сахари і працювали в прилеглих полях фермерів як нелегальні сільськогосподарські працівники за невигідну експлуатаційну заробітну плату.

Деякі африканці, які дивилися, як їхні табори знищували, кажуть, що їм виплачують 2 євро за годину, на 7,50 євро нижче мінімальної заробітної плати.

За даними Італійського союзу фермерів (UILA), 36% працівників, зайнятих в аграрному секторі, є іноземцями, здебільшого з Африки.

Нагадаємо, у лютому мер Сан-Фердінандо Андреа Тріподі повідомив, що табір несе небезпеки для громадського здоров'я та ризики пожеж. За минулий рік у пожежах там загинули чотири людини.

Сальвіні пообіцяв перемістити біженців до прийомних пунктів, але деякі з них розповіли італійським медіа, що шукатимуть притулку у покинутих будинках у сільській місцевості.

У профспілках кажуть, що в таборі мешкали не менше 200 жінок, багато з яких є жертвами секс-торгівлі. «Я просто сподіваюся, що вони знайдуть для них безпечне місце, - сказала представниця профспілки. - Вони є вразливими жінками, які потребують допомоги і підтримки».

Нагадаємо, у Мілані відбулась масова акція протесту проти расизму та жорсткої антиміграційної політики нинішнього італійського уряду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: