На Prozorro оголосили закупівлю пакунків малюка на всю країну

На Prozorro оголосили закупівлю пакунків малюка на всю країну
Раніше пакунок малюка уряд обмежив еквівалентом у 5 тис. гривень

Очікувана вартість пакунків малюка 1,2 млрд грн

Державна установа «Професійні закупівлі» оголосила в системі Prozorro закупівлю одноразової натуральної допомоги «пакунки малюка». Очікувана вартість - 1,2 млрд грн. У рамках закупівлі планується придбати та доставити до пологових будинків по всій країні 247 тисяч 947 пакунків малюка до кінця року.

Пакунок малюка — це масштабний соціальний проект, який допомагає забезпечити новонароджених усім необхідним у перший місяць їхнього життя. І вперше закупівля бебі-боксів буде відбуватися через електронну систему Prozorro. Таке рішення прийняло Міністерство соціальної політики України, делегувавши закупівлю пакунків малюка на державну установу «Професійні закупівлі» — першу в Україні централізовану закупівельну організацію.

Очікувана вартість в розрахунку на один пакунок малюка становить 4839,74 грн. Усього туди має входити 54 найменувань товарів, серед яких пелюшки, підгузки, дитячий одяг і власне коробка-колиска.

Згідно з вимогами тендерної документації, пакунки малюка отримають немовлята з усієї України, зокрема народжені у Донецькій області (раніше там не надавали цю допомогу).

У жовтні 2019 року повідомлялося, що Кабмін збирається переглянути вміст «пакунків малюка». До цього пакунку входить 25 найменувань предметів, у тому числі міцна картонна коробка, яка має служити немовляті колискою на перший час.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на 2020 рік визначив розмір одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» в еквіваленті 5 тис. гривень. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: