НАБУ почало розслідувати факти, озвучені Онищенком

НАБУ почало розслідувати факти, озвучені Онищенком

Сьогодні НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за заявами народного депутата Олександра Онищенка про факти підкупу депутатів

НАБУ розпочало досудове розслідування фактів, які були озвучені у заявах нардепа Олександра Онищенка, якого розшукують за підозрою у вчиненні економічних злочинів.

Розслідування стосується фактів підкупу депутатів Верховної Ради за голосування щодо відставки голів ГПУ та СБУ, а також призначення нового генпрокурора, – повідомив в інтерв’ю DT.UA директор НАБУ Артем Ситник,

«Сьогодні ми зареєстрували кримінальне провадження за заявами народного депутата Олександра Онищенка про факти підкупу депутатів. Звісно, частина із того, що він заявляв, не має, на мою думку, кримінального підґрунтя, але є певні заяви про те, що були конкретні підкупи за конкретні голосування. Про це говорить особа, яка брала в цьому участь. За час моєї роботи в НАБУ, таких заяв ще не було», – сказав він.

За словами Ситника, заяв політиків про підкупи за голосування у ВР щодня лунає чимало, але вперше про це було заявлено народним депутатом, який брав участь у цих злочинах.

«Він (Онищенко) не просто говорить, що хтось когось підкупляє – таких заяв політиків ми щодня чуємо, вони певною мірою маніпулятивні, аби спотворити репутацію політичного опонента. Але тут вперше така заява, принаймні, після Революції, коли сам депутат говорить про те, що брав участь у цих процесах», – зазначив керівник НАБУ.

«Тому я би назвав це, фактично, як явку з повинною, яка була озвучена в прямому ефірі на телеканалах, на жаль, і російських. І тому ми вирішили, що раз є такий нюанс, що це не просто заява однієї політичної сторони проти іншої політичної сторони, а це заява конкретної особи, яка, підтверджує свою участь у процесах підкупу і передачі коштів депутатам, то ми будемо реєструвати це провадження», – сказав Ситник.

Директор НАБУ повідомив, що Олександрові Онищенку буде запропоновано передати слідству аудіо- та відеозаписи, які, як він заявляє, у нього є, та дати більш конкретні свідчення по кожному із питань у рамках досудового розслідування, яке було розпочате у середу, 7 грудня. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: