Україна просить Росію видати Онищенка

Україна просить Росію видати Онищенка

САП перевіряє інформацію про отримання Онищенком російського громадянства

Підозрюваний у розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» народний депутат Олександр Онищенко міг отримати громадянство Росії. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Перевіряємо інформацію про отримання українським народним депутатом Онищенком паспорту громадянина Російської Федерації, тому, не чекаючи рішення Інтерполу, сьогодні мною як старшим прокурором – процесуальним керівником погоджено та скеровано компетентним органам Російської Федерації запит про міжнародну правову допомогу з метою подальшої його видачі українській стороні», - повідомив він.

Холодницький додав, що з нетерпінням чекає на повернення Онищенка, хоча й не очікує від країни-агресора швидкого розгляду запиту.

Сам же Онищенко заявив, що не отримував громадянство Росії і зараз перебуває в Лондоні.

Нагадаємо, раніше голова НАБУ Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявили, що у корупційних схемах щодо компанії «Укргазвидобування» були задіяні 20 осіб, організатор – народний депутат Олександр Онищенко.
У розкраданні коштів під час видобування та продажу газу за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування» були залучені посередники – товарні біржі, які встановлювали занижені ціни на газ. Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканності, затримання й арешт Онищенка. Однак до того сам він, користуючись депутатською недоторканністю, встиг виїхати за межі країни.
Національне антикорупційне бюро 10 серпня оголосило його у всеукраїнський розшук. Онищенко повідомив, що прибув до Великої Британії і збирається відстоювати свої інтереси там.

Національне антикорупційне бюро передало в українське бюро Інтерполу необхідний пакет документів, який свідчить про відсутність політичного переслідування депутата Верховної Ради Олександра Онищенка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: