НАБУ закликає Полякова вдягнути електронний браслет

НАБУ закликає Полякова вдягнути електронний браслет
Нардеп Максим Поляков

НАБУ попереджає Полякова, що умисне невиконання рішення суду тягне за собою кримінальну відповідальність

Національне антикорупційне бюро України закликає народного депутата від «Народного фронту» Максима Полякова виконати рішення суду та вдягнути електронний браслет стеження. Про це йдеться в повідомленні НАБУ.

«Рішення, яким суд зобов’язав народного депутата Максима Полякова, одного з «героїв» так званої «бурштинової справи», вдягнути електронний засіб контролю (браслет) та здати паспорти для виїзду за кордон, є законним та має бути виконане», - сказано в ньому.

НАБУ зазначає, що народний депутат, як і будь-який громадянин України, має право захищати свою честь та гідність у суді, висловлювати незгоду з діями правоохоронних органів, оскаржувати судові рішення у встановленому законом порядку. «Однак, нескасоване рішення суду має бути виконаним. Умисне невиконання рішення суду, відповідно до ст.382 Кримінального кодексу України, тягне за собою кримінальну відповідальність», - підкреслюють у Бюро.

Нагадаємо, Поляков вніс 304 тисячі гривень застави, призначену йому судом 21 липня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить нардепа не ховатися і з'явитися у поліцію за електронним браслетом. Вказано, що одразу після рішення суду Полякова викликали в поліцію Черкаської області, щоб надіти електронний браслет. Але нардеп на виклик не з'явився, на зв'язок не виходив.

Адвокати Полякова заявили, що нардеп не збирається носити браслет.

Також Поляков звинуватив прокуратуру у скоєнні злочину

Поляков подав до Апеляційного суду Києва скаргу на рішення суду першої інстанції в частині, яка зобов'язує його, серед іншого, носити електронний браслет і здати всі закордонні паспорти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: