Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк

Нацбанк визнав неплатоспроможним ще один банк
Неплатоспроможний банк

У банк «Траст» зайшла тимчасова адміністрація

6 грудня правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення публічного акціонерного товариства «Банк Траст» до категорії неплатоспроможних. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

«Погіршення фінансового стану ПАТ «Банк Траст» мало системний характер та спричинене низкою чинників. Зокрема, значний обсяг кредитів банку надавався на територіях, на яких зараз здійснюється АТО. Через відсутність обслуговування таких кредитів фінансовий стан банку значно погіршився. Капітал банку набув від’ємного значення (на 1.12.2016 – «-» 135 млн грн). Це, у свою чергу, спричинило порушення економічних нормативів», – йдеться у повідомленні. 

У НБУ зазначають, що з 2 липня 2016 року банк «Траст» мав обмеження на залучення вкладів фізичних осіб. Водночас наприкінці листопада, незважаючи на заборону від НБУ, банк поновив залучення вкладів населення за завищеними відсотковими ставками.

За даними НБУ, 96% вкладників ПАТ «Банк Траст» отримають свої вклади у повному обсязі, оскільки їхній розмір не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму у 200 тис. грн. Клієнти з більшими обсягами вкладів отримають виплати у межах суми, гарантованої фондом. Загальна гарантована сума відшкодування сягає 552 млн грн.

Співвласниками банку є український бізнесмен Володимир Авраменко (78,9%) та громадянин РФ Сергій Бєляєв (16,1%). До середини 2015 року акціонерами банку були громадяни РФ Ілля Юров, Микола Фетісов та Сергій Бєляєв.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: