Націоналізований Приватбанк буде надійнішим для вкладників – інвестбанкір

Націоналізований Приватбанк буде надійнішим для вкладників – інвестбанкір

Націоналізація нічого не змінить для вкладників, запевняє експерт

У разі націоналізації Приватбанку не виключено, що якийсь час буде діяти мораторій на видачу грошей. Таку думку висловив інвестиційний банкір Сергій Фурса, пише видання «Гордон».

«Націоналізація говорить про те, що приватний банк стає державним. Ніякої паніки в цьому плані немає. Для вкладників разом із цим нічого не зміниться. Якщо рішення про націоналізацію Приватбанку приймуть, можливо, впродовж невеликого проміжку часу буде діяти мораторій на видачу грошей. Не виключено, що буде рефінансування, щоб погасити можливу паніку. А так люди просто перейдуть з фінансово-промислової групи в державний банк. Націоналізація Приватбанку - це набагато надійніше для вкладників і депозитів», - зазначив Фурса.
За його словами, рішення про націоналізацію Приватбанку може бути прийнято в будь-який момент.

«У цьому немає нічого страшного. Тим більше, поки не ясно, чи буде схвалена націоналізація банку, чи ні. Прийняти дане рішення можуть коли завгодно, а ось його реалізація зазвичай проходить по п'ятницях. Поки важко сказати, як це буде виглядати технічно. Перше можливе рішення - це визнання банку неплатоспроможним. Але, з огляду на важливість і складність моменту, напевно, будуть відразу кілька етапів проробляти. Крім введення в банк тимчасової адміністрації, держава може капіталізувати певну суму, тобто головна мета - відразу проскочити цей період невизначеності. Те, що думає з цього приводу бізнесмен Ігор Коломойський, невідомо нікому», - підкреслив Фурса.

Як повідомило «Главкому» джерело з оточення власника Коломойського, всі домовленості відбувалися ще два місяці тому, зараз просто піднявся інформаційний галас. «У нас все спокійно, ніякої паніки немає, я ж сам тримаю гроші в Приватбанку, – запевнив «Главком» співрозмовник.

Як відомо, Приватбанк є найбільшим банком в Україні. За даними НБУ на 1 липня 2016 року, за розмірами активів він посів перше місце серед 101 чинного банку з капіталом 268,9 млрд грн. 41,66% акцій банку належать бізнесменові Ігорю Коломойському, ще 33,2525% - його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову.

Читайте також статтю «Главкома» «Націоналізація» Приватбанку. Як тягнуть бегемота з болота»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: