Нацрада створила прецедент: два телеканали за однією назвою TVi

Нацрада створила прецедент: два телеканали за однією назвою TVi

Регулятор видав ліцензію клону телеканалу

Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала ТОВ «Канжут» (власнику торгової марки ТВ1) ліцензію на кабельне мовлення з логотипом ТВі. Таке рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні регулятора. Це створило прецедент: в Україні буде два канали з однією назвою. Про це повідомив Детектор медіа.

Як повідомила член Нацради Уляна Фещук, вона не бачить у цьому проблеми. Оскільки логотипи обох компаній графічно різні. До того ж, за її словами, значення має і те, що це позаконкурсне отримання ліцензії. Заявка була подана до Нацради ще в квітні 2018 року і у регулятора немає ніяких підстав для відмови.

На питання «Детектора медіа», чи видасть Нацрада ліцензію будь-якій компанії, що захоче вести мовлення в маленькому місті і зареєструє ТМ, подібну до інших телевізійних брендів, пані Фещук відповіла: «Відверто кажучи, за законом, так. Але, звичайно, для нас важливо, як виглядають марки. У глядача повинна бути можливість розрізняти ці компанії».

Назва каналу і логотип викликали дискусію на засіданні регулятора.

«Мовлення з такою ж назвою ведемо ми. Вони - власники торгової марки ТВ1 і це спроба рейдерського захоплення і впливу на наш телеканал», - заявив генеральний продюсер TVi Дмитро Носиков і пообіцяв звернутися до правоохоронних органів з приводу цієї ситуації.

Як повідомляли ЗМІ, ТОВ «Канжут» за реєстром належить Тетяні Горбаченко, директором є Юлія Івахненко. Обидві - юристи юридичної компанії «Юрімекс», керуючий партнер якої Юрій Крайняк- консультант народного депутата від «Народного фронту» Миколи Княжицького.

ТОВ «Канжут», згідно з інформацією в реєстрі торгових марок, володіє правами на телеканал ТВ1, що намагаються видати за ТВі.

Нагадаємо, 10 жовтня телеканал TVi відновив супутникове мовлення. Його ліцензія належить компанії «Інфо 24». Канал перезапускає Дмитро Носиков. Володіє ним польська компанія Millstone & Co, її бенефіціар - Роберт Квятковський. За новою концепцією TVi буде аполітичним каналом для жіночої аудиторії. Новий слоган каналу: «TVi: справжні історії».

Як повідомлялося, нові господарі ТVі заявляють, що канал рейдерять власники торгової марки ТВ1.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: