«Нафтогаз» vs «Газпром»: Україна вже витратила на юристів понад півмільярда

«Нафтогаз» vs «Газпром»: Україна вже витратила на юристів понад півмільярда

«Нафтогаз» проти «Газпрому»

Укладено угоду з компанією Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA про юридичні послуги на 6 млн євро

ПАТ «НАК «Нафтогаз України» 1 грудня уклало угоду з компанією Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA про юридичні послуги на 6 млн євро (163,08 млн грн). Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Україна у 2014 році почала судові тяжби з «Газпромом» щодо перегляду умов постачання газу. Нині є два арбітражних провадження в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма (Швеція) між «Нафтогазом» та «Газпромом» щодо виконання контракту №КП (справа ТПС 2014/078) та контракту №ТКГУ (справа ТПС 2014/129).

«Нафтогаз» уперше найняв норвезьких юристів у липні 2014 року. Відтоді з ними уклали угод на загальну суму 20,54 млн євро, або 559,63 млн грн за нинішнім курсом.

За новою угодою фірма «Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA» в особі партнерів Дага Мйоланда і Адне М. Хага продовжить захищати інтереси України до кінця 2017 року.

Погодинні гонорари посадовців фірми не змінилися порівняно з минулим договором:

 


21_09

Найдорожче коштують послуги партнера і старшого консультанта – по 475 євро за годину. Сюди входять усі технічні витрати, крім витрат на відрядження і залучення третіх осіб.

Закупівлю провели за переговорною процедурою згідно розпорядження Кабінету Міністрів №138 від 7 травня 2014 року.

Про суд між «Нафтогазом» і «Газпромом» читайте у матеріалі «Главкома» «Розігрується» $30 млрд! «Нафтогаз» проти «Газпрому» – найбільша справа на континенті

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: