Новорічний бонус 47 мільйонів. Скільки заробляють менеджери «Нафтогазу»

Новорічний бонус 47 мільйонів. Скільки заробляють менеджери «Нафтогазу»
Нафтогаз України

Прибуток компанії буде забезпечено переважно за рахунок підвищення тарифів на газ

НАК «Нафтогаз України» вперше за 5 останніх років завершить 2016 рік з прибутком. Чистий фінансовий результат НАК за підсумком року перевищить 21 млрд грн, говориться в затвердженому Кабміном фінансовому плані «Нафтогазу», копія якого є в розпорядженні «Українських Новин».

«Чистий фінансовий результат складе 21,132,9 млн грн», - йдеться в пояснювальній записці до проекту рішення Кабміну про затвердження фінплану «Нафтогазу».

В останній раз «Нафтогаз» показав прибуток у розмірі 10,5 млрд грн в 2011 році.

Згідно супровідних документах до фінплану, прибуток в поточному році буде забезпечена в першу чергу, за рахунок збільшення тарифів на газ в Україні, це стосується як промислових підприємств, так і населення, оскільки протягом року вартість оплати комунальних послуг зросла більш ніж в 2 рази.

Загальний обсяг надходжень коштів НАК складе 169,226 млрд грн. Чистий дохід від реалізації товарів, робіт і послуг - 152,9 млрд грн з них надходження від реалізації газу збільшаться на третину - до 96,433 млрд грн, транзит газу забезпечить 51,8 млрд грн загальної суми. При цьому розмір платежів до держбюджету - 15,643 млрд грн.

Сума загальних витрат - 195,157 млрд грн, з яких майже 43 млрд грн - витрати на закупівлю імпортного газу і бронювання потужностей для поставок, 50,17 млрд грн - на закупівлю газу українського видобутку, бюджетні платежі - 15,6 млрд грн.

У 2016 році майже в 2 рази зросли адміністративні витрати компанії - до 1,539 млрд грн. Це сталося переважно через підвищення зарплат співробітників НАК.

При тому, що кількість працюючих в компанії в порівнянні з минулим роком практично не змінилося - 645 осіб, на оплату їх праці у 2016 році було витрачено майже вдвічі більше коштів - 505,65 млн грн проти 283,5 млн в 2015 році.

Розмір оплати праці зріс у всіх співробітників «Нафтогазу», відзначається в супровідних документах. Витрати на оплату праці директорів за напрямками збільшилися на 29,7 млн грн, керівників підрозділів - на 70,2 млн грн. Середньомісячні витрати на оплату роботи одного співробітника НАК в 2016 році виросли до 61,24 тис. грн проти 36,63 тис. грн в минулому році.

Члени правління НАК, а це глава - Андрій Коболєв і члени: Сергій Перелома, Сергій Коновець та Юрій Колбушкін, за підсумком року отримають додатково 46,6 млн грн. При цьому, в 2015 році середня зарплата члена правління НАК становила 4 000 долл.

«Нафтогаз» пояснює підвищення витрат на оплату праці складу правління компанії практично в 10 разів необхідністю доведення її до середнього рівня оплати праці керівництва аналогічних компаній в інших країнах, зокрема, Австрії, Польщі, Румунії, Росії, Угорщини. «З метою забезпечення належного ринкового рівня заробітної плати керівника і членів правління компанії, заплановано на 2016 рік середня річна винагорода одного члена правління в сумі 0,47 млн дол, що наближене до медіані середньорічного винагороди в компаніях-аналогах», - йдеться в пояснювальній записці до фінплану НАК.

Крім того, в 2016 році витрати НАК збільшилися через введення наглядової ради компанії у складі 5 чоловік. На утримання Наглядової ради в поточному році планується витратити 16,7 мільйонів грн, в тому числі, на оплату роботи 5 його членів - 14,4 млн грн, на забезпечення роботи, перш за все трьох членів-іноземців (транспорт, проживання тощо) - 3,5 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: