Нардеп Лещенко хоче судитися з ГПУ

Нардеп Лещенко хоче судитися з ГПУ

Лещенко вимагав, щоб кримінальне провадження щодо нього було передано в НАБУ

В ході допиту в Управлінні з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури, який тривав п’ять з половиною годин, Сергій Лещенко вимагав, щоб кримінальне провадження щодо нього було передано в НАБУ.

Як повідомив адвокат Лещенка Дмитро Лошаков, що  допит стосувався факту придбання квартири, щодо якої вже здійснювалася перевірка НАБУ, яка не знайшла в діях Сергія Лещенка складу кримінального правопорушення.

Про це повідомляє Українська правда.

За словами Лошакова, Генпрокуратура відмовляється передавати порушене стосовно Сергія Лещенка кримінальне провадження в НАБУ, хоча тільки антикорупційне бюро має право проводити розслідування за цією статтею кримінальної справи.

«Незважаючи на це, Генпрокуратура, свідомо порушуючи закон, відкрила кримінальне провадження за статтею «незаконне збагачення», хоча воно має розслідуватися НАБУ. В ході сьогоднішнього допиту ми заявили про порушення закону і зажадали передати матеріали справи до компетентних органів. Якщо Генпрокуратура не виконає закон, будемо звертатися до суду», – сказав адвокат Сергія Лещенка Дмитро Лошаков.

В ході допиту слідчий повідомив, що старшим прокурором в даному кримінальному провадженні є заступник генпрокурора Юрій Столярчук. Саме в підпорядкуванні Столярчука знаходиться одіозний департамент Кононенко-Грановського в Генпрокуратурі. 

Нагадаємо, нардеп від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Лещенко задекларував заробітну плату в Верховній Раді в розмірі 76 тис. 345 грн та 80 тис. 559 коштів, отриманих на виконання депутатських повноважень. Водночас, у е-декларації Лещенка вказані 102 тис. доларів і 50 тис. 700 євро готівки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: