НАБУ покриває махінації Лещенка – Волох

НАБУ покриває махінації Лещенка – Волох

НАБУ не внесло інформацію про перевірку придбання квартири Лещенком до ЄРДР

Національне антикорупційне бюро України не внесло інформацію про перевірку купівлі квартири народним депутатом від БПП Сергієм Лещенком до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), що ставить під сумнів об'єктивність цього органу. Про це на своїй сторінці у Facebook написав громадський активіст Карл Волох.
Він зазначив, що перевірка заяви про злочин «починається саме з внесення до ЄРДР, тому підставою для невнесення цієї інформації до реєстру може бути те, що детективи не вбачають там ознак порушення закону». Отримання подарунків посадовими особами, в тому числі нардепами, закон кваліфікує як одержання неправомірної вигоди, а якщо сума такої вигоди перевищує $15 тис., це загрожує підозрюваному 8–12 роками в'язниці з конфіскацією майна.
Волох наголосив, що невідомо, чи існує договір позики між нардепом Лещенком і головним редактором видання «Українська правда» Оленою Притулою.
«У будь-якому випадку, гроші – це товар і користування ними має ціну, вимірювану у відсотках річного «інтересу». Тобто навіть виділення цієї позики без відсотків або за заниженим відсотком є отриманням неправомірної вигоди посадовою особою», – написав він.
Волох додав, що також незрозумілий статус суми, внесеної нібито дівчиною Лещенка – діджеєм Анастасією Топольською. «Закон дозволяє отримувати подарунки від близьких людей, але статусу «коханка» в переліку цих близьких точно немає. Топольська теж не родичка і не цивільна дружина, бо одружена з іншим чоловіком. Зроби Лещенко її співвласницею житла на відповідну частку, це питання б відпало (максимум слід було отримати від її чоловіка нотаріально засвідчену відмову від прав на квартиру як придбану за рахунок власних коштів дівчини)», – написав Волох.
Він також додав, що нардеп купив квартиру приблизно на 40% нижче ринкової вартості. «Знижка» становить $150 тис. (у 10 разів більше за вище згадані «особливо великі розміри»). І якщо глава НАБУ Артем Ситник вдає, що це нормальна практика – спочатку проводити перевірку інформації про такий злочин «серед своїх», а вже потім вирішувати, чи вносити її до ЄРДР, – то я не впевнений, що ми можемо довіряти об'єктивності цього органа», – резюмував Волох на своїй сторінці в соцмережі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: