Нардеп перерахувала причини, через які суд поновив Насірова

Нардеп перерахувала причини, через які суд поновив Насірова
«У нас якщо людина популярна або непопулярна, суспільство приймає рішення, підтримати його чи ні. Далі ми говоримо «ця людина винна», і неважливо, що суд не довів, винна вона чи ні», - додала Суслова

Суслова зазначила, що рішення про звільнення голови ДФС виносив не прем'єр-міністр Володимир Гройсман, а міністр фінансів Олександр Данилюк. Це за, її словами, суперечить всім процедурам

Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голову Державної фіскальної служби Романа Насірова в зв'язку з тим, що він був звільнений з порушенням закону. Такої думки дотримується народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Суслова.

Суслова зазначила, що рішення про звільнення голови ДФС виносив не прем'єр-міністр Володимир Гройсман, а міністр фінансів Олександр Данилюк. Це, за її словами, суперечить всім процедурам.

«З медіа та з відкритих джерел ми бачимо, що звільнення відбулося за поданням міністра фінансів. За процедурою, повинно було бути подання прем'єр-міністра або Комісії з питань вищої державної служби. Комісія з питань вищої держслужби каже, що такого подання не робила, і, відповідно, не бачить підстав для звільнення», - пояснює депутат.

При цьому нардеп пояснила, що все це призвело до того, що суд встав на сторону Насірова.

«Суд дає оцінку і говорить про те, що були порушені окремі статті окремих законів, звільнення було незаконним», - підкреслила вона.

Тепер, якщо уряд надумає подати апеляцію, то займатися цією справою буде вже суд вищої інстанції.

«На мою думку, як члена Комітету з прав людини, в цій історії погано, що відкриваєш будь-який сайт новин, і дуже багато людей дають оціночні судження. Не можуть сьогодні ні депутати, ні громадськість, ні будь-хто інший приймати рішення, наскільки справедливе рішення виніс суд. Для цього є суди вищої інстанції», - зазначила Суслова.

Вона також звернула увагу, що часто на суддів чиниться тиск, через що вони можуть приймати неправильні рішення.

«У нас якщо людина популярна або непопулярна, суспільство приймає рішення, підтримати його чи ні. Далі ми говоримо «ця людина винна», і неважливо, що суд не довів, винна вона чи ні. Це створює медійний тиск на суддів, які приймають рішення», - додала Суслова.

Нагадаємо, 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень. Суд визнав, що відсторонення голови ДФС у березні 2017 року і звільнення 31 січня 2018 року було незаконними.

Згідно з процедурою, прем'єр-міністр повинен внести відповідне подання. Як встановив суд, Володимир Гройсман цього не робив.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: