Нардеп розповів, чому насправді звільнилась Деканоїзде і хто звільниться за нею

Нардеп розповів, чому насправді звільнилась Деканоїзде і хто звільниться за нею
 Віталій Купрій

Купрій зазначив, що з усієї команди грузинів при влади залишилась ще одна людина

Хатія Деканоїдзе пішла з посади глави Нацполіції України, оскільки не змогла протистояти українській мафії. Таку думку в коментарі «Главкому» висловив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віталій Купрій.

«Хочу зазначити, що вона не брала хабарі за щось – я думаю, що просто у неї кишка тонка боротися з українською мафією. На цій посаді має бути людина дуже вольова, сильна, яка не буде дивитися на вказівки ні Адміністрації президента, ні будь-яких інших органів, а незалежно вести боротьбу. На теперішній час для боротьби зі злочинністю і корупцією вся законодавча база є», - зазначив він.

На його думку, Деканоїдзе мала жорстку розмову з екс-губернатором Одещини Міхеїлом Саакашвілі. «Одночасно критикувати діяльність влади і президента і залишати у владі на таких важливих посадах людей, які ніяк не борються, зокрема, з президентською корупцією, це безвідповідально. Я думаю, Саакашвілі її переконав», - сказав нардеп.

Купрій також додав, що «залишилась ще одна людина на важливій посаді – це перший заступник директора НАБУ Гізо Углава, також член грузинської команди». «Цікаво, яка буде позиція щодо нього. Я думаю, що йому не потрібно буде йти у відставку, якщо він буде боротися зі злочинами у команді  президента. Тут головне – політична воля. У Хатії Деканоїдзе її не було», - сказав він.

На думку нардепа, у Углави є можливість для реальної боротьби із корупцією у владі. «НАБУ позиціонує себе як незалежний орган, і Артем Ситник не раз заявляв, що він не слухається нічиїх порад. Треба результати, треба реальна робота», - резюмував він.

Як повідомлялось, 14 листопада стало відомо, що Деканоїдзе подала у відставку. Раніше ЗМІ повідомляли, що тимчасовим виконуючим обов'язки буде призначений Вадим Троян, перший заступник Деканоїдзе. Однак, Хатія Деканоїдзе заявила, що сумнівається в його політичній незалежності. «Вважаю за необхідне в найкоротші терміни провести відкритий і прозорий конкурс на посаду нового глави Національної поліції України», - заявила Деканоідзе.

У свою чергу глава МВС Арсен Аваков заявив, що рапорт про відставку Деканоїдзе подала ще 11 листопада. За його словами, «це був складний, але дуже важливий етап, який увійде в історію української поліції».

Нагадаємо, 7 листопада на скликаній прес-конференції Саакашвілі заявив, що вирішив подати у відставку. 9 листопада президент Петро Порошенко звільнив голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі із займаної посади.

Серед головних претендентів на посаду голови Одеської ОДА ЗМІ називаютьпершого заступника глави фракції «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка і першого заступника голови Адміністрації президента Віталія Ковальчука.

Читайте також матеріал «Главкома»: Відставка Хатії Деканоїдзе: головні факти

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: