Нардеп-втікач Онищенко не зміг отримати американську візу, - ЗМІ

Нардеп-втікач Онищенко не зміг отримати американську візу, - ЗМІ

В Онищенка немає американської візи, зазначають ЗМІ

Свідченням ставлення офіційної влади США до народного депутата Олександр Онищенка є те, що він не зміг отримати американську візу

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомило джерело у дипломатичних колах в Києві.

«В Онищенка немає американської візи, мабуть тому, що американська влада має інформацію, що його компрометує», - сказав співрозмовник агентства, коментуючи повідомлення про передачу Онищенком компромату на президента України Петра Порошенка.

Нагадаємо, у діях Онищенка Служба безпеки України вбачає ознаки державної зради. Однак СБУ поки що не висунула підозру Онущенку в держзраді.

У Службі також заявили, що нардеп отримав російське громадянство. «Олександр Онищенко отримав паспорт громадянина РФ. В обмін на натуралізацію Онищенко погодився на співпрацю з РФ для дестабілізації в Україні для ухилення від кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні СБУ.

Як відомо, Онищенка підозрюють у організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Верховна Рада України 5 липня надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт. Однак, напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко покинув територію держави.

Генеральний прокурор України 27 липня підписав повідомлення про підозру народному депутату. 8 серпня його було оголошено в національний розшук.

Онищенка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: